lafempat

BANANA BREAD by Shinta Septi Wulandari

In Kreasi Pisang, Resep, Roti on June 1, 2013 at 3:15 pm

BANANA BREAD by Shinta Septi

 

*BANANA BREAD* by Shinta Septi Wulandari

Bahan-bahan :
230 gram terigu serbaguna
100 gram gula pasir
30 gram gula palm
2 butir telur (kocok lepas)
1/4 garam
113 gram margarine leleh
1 sdt baking powder
1/4 sdt soda kue
4 buah pisang ambon (lumatkan pake garpu)
1 sdt vanili

*Cara membuat :
1.Panaskan oven 180 derajad, siapkan loyang yang sudah diolesi margarine dan taburi dengan tepung, sisihkan.
2. Dalam sebuah mangkok campur terigu, baking powder, soda kue&garam aduk rata.
3.Dalam mangkok lain campur pisang, telur, mentega dan vanili.aduk rata.
4.Campur adonan pisang dengan campuran terigu,aduk rata menggunakan spatula.
5.Oven sampai matang
6.Keluarkan dan dinginkan baru dipotong-potong

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: