lafempat

KOLANG KALING by Dhani R Satyadharma

In Minuman, Resep, Snack on April 19, 2013 at 3:45 am

kolang kaling

KOLANG KALING by Dhani R Satyadharma

buat yang berbuka puasa..

 

bahan :

500 gram buah kolang kaling

sedikit garam

sedikit air kapur

syrop cocopandan marjan, secukupnya

 

cara :

1. Cuci bersih buah kolang kaling dengan sedikit garam dan air kapur sirih untuk menghilangkan lendirnya, bilas sampai bersih, lalu kukus sebentar.

2. Buka tutup pangukus dan biarkan dingin.

3. Siapkan wadah/toples, masukkan kolang kaling yang sudah dingin, siram dengan syrop hingga terendam, simpan dikulkas semalaman.

4. Kolang kaling siap dihidangkan dalam wadah kecil🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: